Hoe zet jij de bloemetjes buiten?

Hoe zet jij de bloemetjes buiten?

De zon komt weer meer tevoorschijn en de dagen worden langer, de lentekriebels beginnen te komen. En natuurlijk willen wij die tuin nog net wat mooier maker maken of wel willen gewoon een beetje verandering. Sfeer en verandering kan je snel realiseren met een mooie bloembak. Op welke manier zet jij de bloemetjes buiten? Wij hebben 5 ideeën voor je op een rij gezet.

Houten bakken

 

Hout is een natuurlijk product en past dus perfect in je tuin of op je balkon. Belangrijk is om wel goed op te letten of het hout geschikt is voor buiten. Douglas hout en hardhout is bijvoorbeeld duurzamer dan steigerhout. Ook verkleurt hout op den duur. Douglas hout wordt bijvoorbeeld grijzer van kleur. Het voordeel van hout is dat het heel bewerkelijk is en dus een bloembak op maat gemaakt kan worden. Bij het Leefhuus hebben wij standaard afmetingen in het assortiment maar maatwerk is ook mogelijk.

 

 Steigerhouten bakken

 

Kunststof bloembakken

 

Deze bakken zijn ideaal voor buiten. Makkelijk schoon te maken en licht van gewicht. Ze zijn bij veel winkels te verkrijgen, vaak niet duur om aan te schaffen en in verschillende kleuren te verkrijgen. Je hebt er dus altijd één die er in jouw tuin past!

 

Kunststof pot kunststof pot

 

Manden

 

Manden saai? Al lang niet meer! Er is veel meer te verkrijgen tegenwoordig dan de klassieke rieten mand. Denk aan leer of metaal. Deze manden zijn een eye-catcher in je tuin en brengen net dat beetje extra sfeer.

 

mand tuin mand leer

 

Hang het op

 

De bloemetjes hoeven natuurlijk niet alleen op de grond te staan. Je kunt ze ook ophangen! Ideaal voor een kleinere tuin of op een balkon. Hang ze op in een macramé hanger, een leuke mand etc.

 

hangerhanger tuin

 

Wees zelf creatief

 

Wil je een keer wat anders in de tuin dan de standaard bloembak of pot? Wees dan zelf creatief. Autobanden, oud keukengerij of iets anders tover je zo om tot een bloembak.

 

vergiet autobanden

 

De foto's zijn gevonden op pinterest of komen uit eigen collectie.

 

De tekst is tot stand gekomen in samenwerking met onze stagiaire Maureen Freek

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.