Upcycling: maak van iets saais iets moois!

Upcycling: maak van iets saais iets moois!

Iedereen weet wat recycling is. Glas, papier, plastic en zelfs frituurvet kun je inleveren en wordt weer opnieuw gebruikt. Maar wat is dan upcycling?
 

Upcycling is van iets bestaands iets mooiers maken. Als je op bijvoorbeeld pinterest zoekt op het woord 'upcyling' vind je een scala aan briljante ideeën om van iets 'huis tuin en keuken achtigs' iets bijzonders te maken.

Ook met hout is upcycling mogelijk. Wat dacht je van een tafelblad van sigarenkistjes of een keuken met lades gemaakt van wijnkisten? Met een klein beetje aandacht maak je van deze gewone voorwerpen een uniek meubel of accessoire voor in huis.

Het hout dat misschien wel het meest wordt gebruikt voor upcycling projecten is pallethout. Van die saaie pallets waar vracht op wordt vervoert. Geloof het of niet, daar kun je prachtige dingen van maken. Banken, tafels, boeken rekjes, fotolijsten etc.

Hieronder zien je een paar leuke upcyling ideeën van pinterest die we voor je hebben verzameld. Lijkt het je leuk om met vriendinnen iets te upcyclen in een echte meubelmakerij? Stuur dan een mail naar [email protected] of laat hieronder een reactie achter. 

Geen zin om zelf met gereedschap aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje in onze webshop voor onze upcycling producten    

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.